Vezene slike

Vezenje je lahko več kot le vezenje motivov na praporih

Devet desetletij izkušenj in znanja na področju vezenja nam je pomagalo, da smo uresničili idejo, kako narediti nekaj izjemnega- vezeno umetniško sliko velikega formata. Površine teh vezenin lahko merijo tudi več kvadratnih metrov. Glede na to, da so te slike narejene v enem kosu, sestavljene iz več miljonov vbodov, kar je v svetu vezenin popolna novost,  lahko govorimo, da gre za pionirsko delo v svetovnem merilu.

Prva velika vezena slika dimenzije 120×180 cm je nastala iz fotografije drevesnih krošenj in nebesnega ozadja, sanjske podobe, ki kot vezenina izstopa v vsej svoji bogatosti.
Naslednji sliki, sokol in portret starega arabca (avtor fotografije Arne Hodalič), sta nas dokončno prepričali, da vezenje omogoča vso izraznost umetniških slik brez kompromisov, obenem pa motivu doda novo energijo.

Ercigoj Art

Kasneje smo navezali stik s priznanimi slikarji kot so Boštjan Plesničar, Uroš Weinberger, Vladimir Leben, Aleksij Kobal in drugi.. V sodelovanju z njimi je nastalo več vezenih umetniških slik. Za vsako sliko pripravimo več študij, na katerih preizkušamo različne tehnike vezenja in barvne kombinacije. Umetnik v procesu izdelave vezene slike nenehno sodeluje, saj je vezenina le tako lahko popoln izraz njegove ideje.

Ker so slike zelo raznične po motiviki, barvni skali in slikarskih pristopih, je tudi postopek izdelave vsake vezene slike drugačen.
Proces izdelave umetnine je zelo podoben slikanju, saj so postopki in vrstni red nanašanja barv enaki slikanju s čopičem.

Vezene slike si lahko ogledate v galeriji Ercigoj na sedežu podjetja ali v spletni galeriji www.ercigojart.com, kjer si pomočjo vmesnika lahko ogledate tudi najmanjši detajl.

eStitch

Včasih bi na steno namesto velikih umetnin raje obesili sliko z motivom, na katerega smo navezani zaradi spominov, nostalgije, hrepenenja, čustev. Vsi imamo kakšno fotografijo, ki nas spominja na lepe trenutke. Vezene slike eStitch te fotografije spremenijo v živahno umetnino.
Fotografije, na kateri so izraženi vaši spomini, dobijo teksturo, ki kliče po dotiku, prepletajoče niti pa sliki vdahnejo novo življenje.

Spletna trgovina www.eStitch.com omogoča enostavno naročilo vezenih slik na osnovi vaše fotografije.
Vabimo vas, da si več vezenih slik, ki so bile izdelane na osnovi fotografij naših strank, ogledate v živo v Galeriji Ercigoj na Gasilski cesti 18 v Ljubljani.