Posebne vezenine

V našem podjetju smo od nekdaj izdelovali predvsem unikatne in tehnološko zahtevnejše vezenine. Ves čas smo stremeli k razvoju tehnologij in tehnik vezenja, pri tem nas je vodil cilj – izdelovanje vezenin najvišjih kakovosti.
Za kratko predstavitev smo izbrali nekaj najzanimivejših unikatnih projektov, ki izstopajo zaradi kompleksnosti izdelave ali zanimivih vezilnih tehnik.

Med unikatnimi projekti, ki smo jih izdelali za naše stranke, je ta svetilka ena od najbolj zanimivih. Z uporabo različnih tehnik vezenja, od tradicionalnega verižnega vboda do 3-dimenzionalnega vezenja, smo uspeli dizajn prenesti v čudovito umetniško delo.

Vezeni ovitek za Koran, sveto knjigo Islama, je en od najlepših unikatnih projektov, ki smo se jih lotili v našem podjetju.
Ovitek smo razvili kot darilo za Slovensko Islamsko Skupnost, in je kot ulita z zadnjo izdajo prevoda Korana, ki ga je bosanskim muslimanom podaril kralj Fahd bin Abdul-Aziz Al Saud.
Ornamentalna vezenina, ki jo krasi zlati sukanec, je poudarjena z zlato značko, ki ima vgraviran naslov svete knjige.

Podoben ovitek smo izdelali tudi za slovenski prevod Korana, kjer pa se test bere od leve proti desni, prav tako pa se tudi obrača strani knjige.

Panjske končnice so unikatna slovenska posebnost. Tradicionalno so panjske končnice lesene deščice, poslikane z različnimi ljudskimi motivi, vezena pa predstavlja čudovito umetniško darilo.
V sodelovanju z umetniki smo izdelali ekskluzivno serijo vezenih zgodb s panjskih končnic. Umetniki so ljudske zgodbe, upodobljene na tradicionalnih panjskih končnicah naslikali na sebi lasten način.
Na voljo so v omejeni nakladi. Predstavljajo čudovit in trajen spomin na Slovenijo in njene premnoge lepe posebnosti.

Izdelujemo tudi različne vezenine za darila za posebne priložnosti, kot naprimer ovitek za knjigo ali okrasna blazina z vezenim motivom. Vezeni ovitki za knjigo so izdelani na trpežnem materialu, vezenina pa je obstojna in ne zbledi. Tako darilo postane trajen in dragocen spomin. Vezenina po vaši zamisli bo obdarovancu povedala, da ste se zanj potrudili.

Za pomembne dogodke izdelujemo svečane zastave, vezene namizne zastavice, protokolarne blazine za predajo priznanj, lente, vezene spominske plošče, trakove, vezene priponke…

S protokolarnimi vezeninami prireditve pridobijo na svečanosti. Razna podjetja, društva, občine in druge državne ustanove, ki se zavedajo pomena dobre predstavitve, se tako vedno pogosteje odločajo za protokolarne vezenine.