Galerija praporov Ercigoj

V podjetju Ercigoj smo v 90-letni zgodovini izdelali več kot 4000 praporov. V tem prispevku vam predstavljamo nekaj unikatnih praporov, ki smo jih ustvarili v zadnjih letih, za različna društva in organizacije.

Kazalo

- Gasilski prapor
- Lovski prapor
- Čebelarski prapor


Gasilski prapor

V sodelovanju z Gasilsko Zvezo Slovenije smo razvili standarde, po katerih je danes s statutom GZS določena oblika vseh gasilskih praporov. Za Gasilsko Zvezo Slovenije smo izdelali prapor, ki ga je na svečani slovesnosti razvil naš direktor, Boštjan Vidmar.

Prapor PGD Črnomelj je izdelan s kombinacijo različnih tehnik vezenja: krasijo ga klasični verižni vbod, gladko vezenje ter naša posebna tehnika foto vezenja, eStitch. Osrednji motiv prapora je Sveti Florijan, pri katerem eStitch tehnika vezenja še posebej pride do izraza.

Za PGD Dolenja Stara vas smo izdelali unikatni prapor po predlogi, ki jo je oblikovala akademska slikarka Jožica Medle. Čudovito izvezena konjska
glava z barvnimi prelivi in živahne barve klasično izvezene pokrajine iz vezenega prapora naredijo umetnino.

Spodaj so primeri nekaterih drugih unikatnih praporov gasilskih društev in zvez, ki smo jih izdelali v zadnjih letih. Motivi in tehnike vezenja na gasilskih praporih so zelo različni, pri prav vsakem praporu pa smo v vezenje vnesli vse znanje in izkušnje naše 90-letne tradicije.

Standardne motive za gasilske prapore, ki jih imamo v ponudbi, si lahko ogledate v našem Katalogu.

Nazaj na kazalo


Lovski prapor

Prapor Lovske zveze Slovenije smo izdelali s kombinacijo verižnega ter ploščatega vboda, kar preprostemu preprostemu dizajnu doda žlahtno teksturo.

Zveza lovskih družin Kočevje ima unikaten prapor, ki ga krasi vezeni motiv medveda. Načrt zanj je narisal Anton Škulj.

Prapor LD Železniki smo naredili po predlogi goratega ozadja (veduta Ratitovca) in fotografije ruševca.
Uporabili smo različne tehnike vezenja – ruševca smo izvezli z našimi naprednimi tehnikami senčenja, ozadje pa smo ohranili poenostavljeno in ga izvezli s klasičnim verižnim vbodom.

Za hrvaško Lovačko društvo Kamenjarka smo izdelali prapor, na katerem smo upodobili značilno ptico – kamenjarko. Z nežnimi barvnimi prelivi in senčenji je ptica resnično zaživela.

Naše podjetje izdeluje prapore lovskih družin in zvez že vrsto desetletij in ravno pri lovskih motivih pridejo tehnike vezenja, ki smo jih razvili v podjetju Ercigoj, še posebej do izraza.Spodaj vam predstavljamo še nekaj primerov lovskih praporov.

Standardne motive za lovske prapore, ki jih imamo v ponudbi, si lahko ogledate v našem Katalogu.

Nazaj na kazalo


Čebelarski prapor

Za ČD Begunje pri Cerknici smo izdelali prav poseben prapor, na katerem smo v vezenini poustvarili izjemno umetniško delo “Čebelar na potu” znamenitega slikarja Maksima Gasparija.

Za Regijsko čebelarsko zvezo Petra Pavla Glavarja je nastal unikaten prapor, v katerem smo uporabili veliko različnih tehnik vezenja, da smo dosegli učinek reliefa na motivu Slovenije.

Skozi desetletja smo izdelali celo vrsto čudovitih praporov za čebelarska društva in zveze. Odlikujejo jih zelo raznoliki motivi, ki so pogosto unikatni, posebno pozornost pa smo posvetili motivom kranjske sivke.

Nazaj na kazalo