eStitch – fotovezenine

Stoletno zgodovino fotografije in tisočletno tradicijo vezenja smo združili v tehnologijo eStitch. S sukanci in iglami ustvarjamo vezenine, ki so fotorealistične poustvaritve motiva fotografije, z vsemi barvnimi prelivi, detajli in odtenki. Z eStitch vezeninami smo prepričali tudi nekatere fotografe svetovnega kova, kot je na primer Steve McCurry.

Ko iz fotografije naredimo vezeno sliko, ta zaradi tridimenzionalnosti sukanca zaživi. Zaradi igre svetlobe in senc podobe oživijo, slika je iz vsakega zornega kota videti drugačna.

Sodelujemo s številnimi priznanimi slovenskimi in tujimi fotografi, ki svoje objektive usmerjajo v dokumentarne, umetniške in erotične motive. Klavdij Sluban, Jarmo Pohjaniemi, Diana Lui, Chris de Bode, Borut Peterlin, Aleš Bravničar, Zvone Šeruga in Sašo Kos so samo nekateri fotografi, za katere smo izdelali eStitch vezenino, ki so nastale na osnovi njihovih fotografij.

Zbirko si lahko ogledate na naši spletni strani www.estitch.com in v živo na Gasilski cesti 18 v Ljubljani.

Svetovno znani fotograf Steve McCurry je z nami podpisal ekskluzivni licenčni dogovor za izdelavo serije desetih fotografij v omejeni nakladi, ki bodo na voljo ljubiteljem umetnin v treh različnih velikostih. Steve McCurry že leta navdušuje s svojimi fotografijami v reviji National Geographic, najbolj znan pa je po sliki afganistanske deklice.

Naročite svojo lastno unikatno vezeno fotografijo eStitch!

Vezene slike eStitch lahko naročite tudi iz vaših lastnih fotografij in tudi preko spleta. Na naslovu estitch.com lahko z nekaj preprostimi kliki naložite digitalno fotografijo iz računalnika, izrežete detajl, izberete velikost in kvaliteto vezenja, lahko izberete tudi okvir.

Na ta način lahko upodobimo portrete, domače ljubljenčke, vašo družino, arhitekturne mojstrovine, pokrajino, pa tiste drobne trenutke sreče, ki vam jih je uspelo ujeti v objektiv.

Vezena umetnina je trajni spomin. Unikatna je, saj nastane iz vaše fotografije, iz vašega življenja. Primerna je tudi kot izvirno in dragoceno darilo, ki obdarjencu pove, da smo nanj mislili.