Cerkvene vezenine

Ob ustanovitvi podjetja “Naša sloga” leta 1923 je bila glavna dejavnost podjetja izdelava cerkvenih vezenin ter prodaja cerkvenih izdelkov. Tako je naše podjetje od samega začetka tesno povezano z vezenimi oltarnimi prti, banderami, štolami in mašnimi plašči.

Čeprav se je po drugi svetovni vojni izdelava cerkvenih vezenin večinoma umaknila vezenju praporov, tudi danes izdelamo veliko različnih vezenin za cerkve v Sloveniji in tudi v tujini. Z vezeninami smo opremili tudi naše največje Marijino svetišče na Brezjah.

Cerkvene bandere, ki so pri nas zelo razširjene, imajo ponavadi v ospredju oljno sliko. Te slike se z leti uporabe in shranjevanja poškodujejo – barva se olušči ali zbledi, oljna slika se pa se lahko prelomi. Zato poleg klasičnega restavriranja in reprodukcije oljnih slik ponujamo tudi možnost izdelave vezene slike, ki je skoraj enaka originalni oljni sliki. Taka vezena slika na banderi je trajna, nikoli ne zbledi in se ob normalni uporabi tudi ne poškoduje.

Poleg obnove in izdelave bander seveda izdelujemo tudi štole, mašne plašče, oltarne prte in druge vezenine po vaših zamislih ali po načrtih akademskih slikarjev s katerimi sodelujemo. Unikaten in brezhibno izdelan mašni plašč je za novomašnika najlepše darilo.