Tradicija

Naše podjetje je zgrajeno na tradiciji. Znanje prenašamo iz roda v rod in tako uspešno združujemo osnovne tehnike vezenja s sodobnimi tehnološkimi rešitvami. O kakovosti naših izdelkov priča na tisoče praporov in drugih vezenin, ki so nastali v naših delavnicah.

1923

Korenine našega podjetja segajo v leto 1923. Takrat je Anton Mrkun ustanovil podjetje ‘Naša Sloga’, ki je poleg prodaje cerkvenih izdelkov izdelovalo tudi vezene mašne plašče, bandere in društvene zastave. Poleg delavnic in trgovine v Ljubljani so odprli tudi izpostavo v Zagrebu.

1935

Podjetje prevzame nečakinja Antona Mrkuna Marija Ercigoj z možem Otonom. Prav Oton Ercigoj je izdelavo vezenin moderniziral s prvimi ročno vodenimi stroji za vezenje in tako postavil podjetju nove temelje.

1945

Po drugi svetovni vojni se je družba preimenovala v ‘Prapor M. Ercigoj’. Marija Ercigoj je med prvimi naredila mojstrski izpit za veziljo. Pričela se je zlata doba praporov.

1960

Prapor kot simbol ponosa je morala imeti vsaka organizacija in društvo. Naše podjetje je svoje prapore pošiljalo po celi Jugoslaviji. Vedno več je bilo povpraševanja tudi po našitkih in vezenih zastavicah.

1970

V tem času smo izdelali veliko borčevskih, brigadnih, sindikalnih, taborniških in drugih praporov. Gasilska zveza Slovenije je leta 1969 razvila svoj pionirski prapor.

1980

Družinsko podjetje je nadaljevalo z dolgo tradicijo in jo nadgradilo z modernizacijo. Poleg predelave mehanskih strojev v računalniško vodene naprave smo začeli razvijati tudi stroje za vezenje velikih formatov.

1991

Osamosvojitev Republike Slovenije je bila velik korak tudi za naše podjetje.  Simbolika prejšnje države na vezenih praporih se je v večji meri umaknila estetiki. Prapori, ki so prihajali iz naših delavnic, so bili iz dneva v dan boljši in lepši.

2010

Podjetje Vezenje Ercigoj še naprej razvija tehnologije in širi svoj program na nove tržne niše. Lansira se tudi nova spletna trgovina.