Tehnologija

V naših delavnicah ustvarjamo sinergijo med tradicionalnimi tehnikami vezenja in najsodobnejšo tehnologijo. Iz tega sožitja lahko ustvarjamo izdelke, ki v svetovnem merilu nimajo primere. Stroje za vezenje in graviranje, ki so popolnoma prilagojeni našemu načinu dela, razvijamo sami, sodelujemo pa tudi z največjimi svetovnimi podjetji na področju vezenja, kot so Tajima, ZSK in Madeira.

Veliko elementov naših izdelkov je še vedno treba izdelati z ročno vodenimi stroji za vezenje, saj s sodobnimi računalniško opremljenimi vezilnimi stroji nekaterih tehnik ni mogoče posnemati.

Zaradi potrebe po vedno boljši kakovosti in izdelavi vezenin velikih formatov sami izdelujemo stroje, ki imajo tehnološke rešitve prirejene prav za naše potrebe. V svetu, ki je preplavljen s stroji za vezenje nekakovostnih promocijskih našitkov, je nujen razvoj lastnih tehnologij za doseganje najvišjih kakovostnih razredov vezenja.

Pomemben del praporov je tudi dodatna oprema. Za naše potrebe smo tako razvili lastne gravirne naprave, vrtalne in spajkalne robote ter laserske izrezovalce. Standardni gravirni napravi Gravograph smo dodali četrto os z rotacijo, ki omogoča graviranje neposredno na ukrivljene spominske žebljičke, ki krasijo drog za prapor. Z gravirnimi napravami lahko graviramo vse kovinske dele za dodatno opremo prapora, s posebno tehniko pa lahko graviramo tudi tridimenzionalne podobe.

Pomemben del naše proizvodnje je računalniško oblikovanje. Pri razvoju lastne programske opreme se opiramo na najnovejše tehnologije, ki močno olajšajo delo in ga naredijo intuitivnega. Tak pristop spodbuja ustvarjalnost, kar se odraža tudi pri kakovosti izdelkov.