Kakovost

Kakovost naših izdelkov vedno postavljamo na prvo mesto. Tako praporom z opremo, našitkom in drugim vezeninam posvečamo veliko pozornosti, kakovosti pa nikoli ne zanemarimo niti pri najmanjših izdelkih. Trudimo se, da je vsak izdelek oblikovno in vsebinsko dovršen.

Poleg znanja in izkušenj je za dober izdelek potreben tudi ustrezen material. V naših delavnicah imamo veliko izbiro sukancev za vezenje (več kot 500 odtenkov) in drugih materialov. Z veliko zalogo blaga, ki jo neprestano obnavljamo, lahko zadovoljimo tudi najzahtevnejše kupce.

Zahtevne vezenine, kot so prapor, vezena slika ali mašni plašč, se vedno začnejo na papirju. Dobro izdelan načrt je temelj dobre vezenine. V načrtu so poleg natančne ponazoritve oblik motiva tudi izbrane barve in tehnike vezenja, ki se bodo uporabile pri izdelavi prapora.

Pri nas vezenje praporov temelji na klasični tehniki vezenja. Verižni vbod, ki ga izdelujemo z ročno vodenimi stroji za vezenje, je zaradi svoje narave vedno drugačen – niti ena vezenina ni popolnoma enaka drugi, čeprav je izdelana z istimi barvami in po isti oblikovni predlogi.

Poleg vezenja z verižnim vbodom uporabljamo tudi druge tehnike vezenja, s katerimi zelo natančno ponazorimo motiv. Skupek različnih tehnik nam omogoča izdelavo vezenine, ki izdelku dodajo občutek bogatosti in življenja.

S posebno tehniko prelivanja barv lahko dosežemo učinek mehkega senčenja. Pri vezenju praporov uporabljamo tudi tehniko 3D-vezenja, s katero dosežemo, da nekateri detajli izstopijo iz površine prapora.

Vabimo vas, da nas obiščete na Gasilski cesti 18 v Ljubljani in si vezenine ogledate v naši galeriji. Uredili smo tudi razstavno galerijo, v kateri si lahko ogledate vezene umetniške slike Ercigoj Art, ki smo jih izdelali v sodelovanju z različnimi slikarji in fotografi.